Deurnestraat

Beschrijving

Leidend naar de Sint-Martensbeek, grens met Saint-Sauveur, provincie Henegouwen, in het zuiden van Ronse. Landelijke omgeving voornamelijk in het laatste straatgedeelte met sporen van oudere bebouwing van eenvoudige huizen, bijvoorbeeld voormalige herberg nummer 447, en verbouwde hoeven, bijvoorbeeld nummer 451, een hoeve met oudere kern doch huidig uitzicht vermoedelijk uit eind 19de eeuw met aangepaste huisgevel en met bijhorend in de straatbocht gelegen pijlerkapelletje van circa 1863 met verschillende heiligenbeelden.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen