Savooistraat

Beschrijving

Ten noorden van de straat, dicht bij de grens met Maarkedal, loopt de spoorweg tussen Oudenaarde en Ronse, geopend op 01.09.1861, met viaduct over de Savooistraat en eertijds met station van de wijk Louise-Marie aldaar. Het stationsgebouw van 1902 werd in 1960 gesloopt. Ten noordwesten van het station loopt de spoorweg in een tunnel van 414 m onder de Spichtenberg en de Ommegangstraat in Ronse en Nukerke. Hersteld na de oorlogsschade van de Eerste Wereldoorlog. Bakstenen boogtunnel afgeboord met boogstenen van natuursteen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen