Stefaan Modest Glorieuxlaan

Beschrijving

Voornamelijk aan één zijde bebouwde brede laan, volgens aanlegplan van 1932. Zogenaamd naar de geestelijke S.M. Glorieux (1802-1872), onderpastoor, stichter van de congregatie van de Broeders en Zusters van de Goede Werken en mede-oprichter van het nabijgelegen Technisch Instituut Depoorter. Opvallende villa's van 1938 op de hoek met de Sint-Ambrosiusstraat, nummer 23 naar ontwerp van A. Van Laethem en nummer 25. Verderop twee rijhuizen met respectievelijk gele en rode bakstenen gevel in late art-decostijl, nummer 31 van 1938 naar ontwerp van R. Ledoux en nummer 33 van 1939 naar ontwerp van S. Van Cauwenberghe, laatstgenoemde gesigneerd op plintsteentje.

• Rijksarchief Ronse, Topografisch-historische atlas, nr. 775.
  • Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1938. 1.1-28.2, 1.4-31.5, Doos 1939. 1.1-28.2.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen