Bovendorp

Beschrijving

De straat was tot circa 1880 grotendeels onbebouwd. In 1883 wordt ze verbreed, in 1891-1893 wordt de waterleiding gelegd, twee factoren die een drukke bouwactiviteit tot gevolg hebben; begin 20ste eeuw had ze reeds grosso modo haar huidige uitzicht.

De straat vormt thans een deel van de west-oost-as die de belangrijkste bebouwingsconcentratie kent. Ze vertrekt aan het Plein en loopt in de richting van Sint-Martens-Voeren. De bebouwing is aaneengesloten in het eerste gedeelte van de straat, meer verspreid naar het oosten toe.