Lepelstraat

Beschrijving

Deel van de oude wegverbinding Oudenaarde-Ninove. Van de Gentsestraat door het noorden van de dorpskern van Elst over de Molenkouter oostwaarts naar Michelbeke leidend. Voornamelijk de laatste decennia sterk aangegroeide losse woningbouw.

Circa 1928 afgebroken houten korenwindmolen zogenaamd "Noordhoekmolen" aan de zuidelijke straatzijde, op de Ferrariskaart (1771-1778) aangeduid als Moulin d'Elst.

• VANDEPUTTE J. L. TH, De molens van het arrondissement Oudenaarde, Uit hun geschiedenis, Oudenaarde, 1974, p. 76-77.