Omvat nagenoeg alle oude en smalle dorpsstraten rondom de kerk met inbegrip van enkele doodlopende zijstraatjes. De oude landelijke bebouwing is echter grotendeels aangepast of verdwenen.
Voor het verbouwde huis nummer 44 in een doodlopend gedeelte van de straat ten zuiden van de kerk, bakstenen wegkapel daterend van 1900, zie opschrift in geveltop "J.D.S./1900". Rondboogdeur met ijzeren tralie. Decoratieve tandlijsten. In puntgeveltop beeldje van Sint-Antonius van Padua. Op gemetst altaar beelden van het Heilig Hart van Jezus, Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en de Heilige Theresia. Op houten consoles ernaast de Heilige Jozef met Kind en de Heilige Maria met Kind.
Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2000: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n4, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Lanclus, Kathleen Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)