Glooistraat

Beschrijving

Gebogen straat, aansluitend bij de Emiel Vanderveldestraat, in het westen van de gemeente, ten zuiden van het noordelijke industriegebied.

Verspreide bebouwing met onder meer enkele oudere hoeven zoals nummer 3 tegen de Dendermondsesteenweg, waar de straat dood loopt: leegstaande, aangepaste hoeve opklimmend tot de 19de eeuw; ertegenover nummer 4: voormalig, aangepast en witgeschilderd hoevegebouw met oudere kern, behouden volume, lange muurankers en geprofileerde daklijst.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita