Beerlegemsebaan

Beschrijving

Deel van de steenweg Gent-Hundelgem, vroeger zogenaamd Provinciebaan en baan Gent-Ath, het oude tracé uit de 18de eeuw volgt de huidige Oudenweg, het huidige tracé dateert uit het tweede kwart van de 19de eeuw en werd vanaf de bocht aan de kerk rechtgetrokken en verbreed circa 1970. Parochiekerk ingeplant op een lichte verhevenheid in de nabijheid van het kruispunt met de steenweg naar Gavere en ten westen verbonden met het kasteel door een gekasseide dreef. Tegen de kerkhofmuur, bronzen beeld "De Jager" van J. Vuylsteke van 1999.

Auteurs: Lanclus, Kathleen