Groene Laan

Beschrijving

Eenzijdig bebouwde straat op de westelijke oever van de vaart, beginnend aan de Nieuwstraat en onder de spoorwegbrug doorlopend tot aan de Vaartstraat. Ter hoogte van het kruispunt met de Klooster- en de Tonstraat: pleintje met lindeboom hier ingehuldigd op 12 november 1978 ter herinnering aan de Vrijheidsboom van 1831 en aan de lindebomen die tot 1895 op de vaartoevers stonden (zie straatnaam).

Tot aan de Torenstraat heterogene lintbebouwing voornamelijk uit de 20ste eeuw, verderop meer open bebouwing, onder meer nummers 54-55 en 56-57 circa 1930 door A.S.E.D. opgericht als ingenieurswoningen.

• S.N., 't Vaartland, VI, 1978, nummer 4, p. 70-74.

Auteurs :  Steyaert, Rita