Kasteelken

Beschrijving

Zijstraat van de Geraardsbergsestraat in het Zuidoosten van Deftinge, verwijzend naar het vroegere kasteeltje (nummer 2), volgens kadasterarchief gebouwd in 1856 door advocaat A. Van Wambeke van Geraardsbergen. Oorspronkelijk neoclassicistische villa onder mansardedak, met afhangen, volgens plannen van 1986 sterk gewijzigd in neotraditionele stijl; behouden aanleg, structuur en volume doch met nieuw bak- en zandstenen gevelparement en daktype; in voorgevel bewaarde arduinen deuromlijsting en balkon. Beboomde tuin met enige opvallende exemplaren onder meer van een Mammoetboom of reuzensequoia. In tuinhoek en in de as van de straat gelegen vierkant bakstenen tuinpaviljoen onder pannen tentdak uit het derde kwart van de 19de eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke