Vissegem

Beschrijving

Vroegere Hoogstraat. Viersprong met Blomveld en Heringstraat gemarkeerd door linden, oude standplaats van wegkruis en jongere wegkapel.

In oorsprong oud wegkruis op rechter straathoek met Blomveld, onder de vergroeide kruin van twee geknotte linden. Houten kruis tegen uitgesneden bord met afdak; vroegere houten Christusbeeld (18de of 19de eeuw) vervangen door klein kruisbeeld.

Wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, onder linde op linker straathoek met Blomveld; opgericht na de Eerste Wereldoorlog door familie Maes en in 1985-86 vervangen door kleiner nieuw kapelletje.

Twee linden aan hoek veldweg Klein Kapittel flankeren een recent vervangen wegkruis.

• DHANENS E., Kanton Sint-Maria-Horebeke, tekst, Inventaris van het kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen, VII, Gent, 1971, p. 65.