Jozef De Blockstraat

Beschrijving

Tussen Baeckelmansstraat en Tisseltsesteenweg (Willebroek), gedeelte van de oude baan die vanuit Leest via Tisselt, Willebroek en Ruisbroek naar de Rupel voerde (zie Hoog-, Appeldonk- en August Van Landeghemstraat).

Geconcentreerde bebouwing in het centrum, verder op de grens met Willebroek industrieterrein en enkele alleenstaande woningen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, volgens het kadaster nummer 80 van circa 1936, nummer 101 van circa 1942 en nummer 104 van circa 1935.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita