Heirweg

Beschrijving

Deel van de heirweg naar Heurne en Oudenaarde, tot circa 1865 met zogenaamd "Drielindenkapel" op splitsing met Schoolstraat. Voorheen met verschillende windmolens: de zogenaamd "Ter Speeltmolen", een houten standaardmolen en korenwindmolen, mogelijk de banmolen van de heerlijkheid ter Speelt, afgebroken in 1934, nadien met mechanische maalderij Caron, stopgezet in 1984 en infrastructuur verkocht aan het molenmuseum te Wachtebeke. De stamkotmolen, schuin ertegenover gelegen, was een houten oliewindmolen, opgericht in 1734, verdwenen in 1896, later Chicoreibranderij De Bue.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen