Kreweg

Beschrijving

Een van de oudste straten van Willebroek, tot in de 16de eeuw behorend bij Puurs. Volgens de literatuur mogelijk een deel van de kleinere heirbaan tussen Tongeren en de Schelde. Uit de Verpachting der tienden van de pastorij (1740) en de Ferrariskaart (derde kwart 18de eeuw) kan men besluiten dat Kreweg een belangrijk gehucht was.

Thans straat gelegen in het westen van de gemeente tussen de Emiel Vanderveldestraat en de A12, onder laatst genoemde doorlopend naar Ruisbroek. Nummer 22: sterk aangepaste hoeve, volgens de bewoner/eigenaar opklimmend tot 1634, doch door jaarankers sinds de verbouwing verkeerdelijk 1654 gedateerd.

Auteurs: Steyaert, Rita