Hoogstraat

Beschrijving

Klimmende straat vanaf het centrum, deel van de steenweg naar Oudenaarde op de heuvelrug die de valleien van Leie en Schelde scheidt. Deels behouden oudere landelijke bebouwing (nok loodrecht op de straat) met aangepaste gevels en korfboogdeurtjes (onder meer nummer 24, 40). Nieuwe rooilijn met verbreding van de straat aan de rechtse zijde, gerealiseerd in 1963.

Sinds 1899, vestiging van een eerste zogenaamde "Société Cooperative La Laiterie Saint Eloi", later Kruishoutemse Melkerij Sint-Eligius, thans Mikfabriek met vernieuwde gebouwen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen