Kerkstraat

Beschrijving

Oude straat in het dorpscentrum met bochtig tracé tussen de Markt en het kruispunt zogenaamd Sterreknok, naar de voormalige brouwerij "De Sterre", gesloopt in 1989. De meeste rijhuizen, herbergen in de 19de eeuw, werden ontpleisterd, kregen een nieuw parement of werden vervangen door nieuwe bouw. Nummer 13, voorheen herberg zogenaamd "In Marialoop" behield in de zijgeveltop het jaaranker 1776.

Nummer 1, voormalige herberg zogenaamd "In 't Hof van Vlaanderen", en nummer 11. 19de-eeuwse rijhuizen met respectievelijk drie en twee traveeën en twee bouwlagen onder zwart pannendak. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met rechthoekige omlijste vensters en behouden uitgewerkte houten winkelpuien.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen