Winston Churchillstraat

Beschrijving

Nieuwe straat opklimmend van de Markt tot de vroegere Molenstraat, in 1868 doorgetrokken als steenweg naar Olsene. Rijhuizen uit het viere kwart van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw in het begin van de straat, onder meer met gecementeerd parement verrijkt met art-decobloemmotieven (nummer 26), de voormalige post (nummer 32) met thans aangepaste bakstenen gevel volgens bouwvergunning van 1905 naar ontwerp van archtitect J. De Backer. Links achterin voormalige brouwerij "De Roos" met waterfabriek, in de eerste helft van de 20ste eeuw uitgebaat door G. Dinneweth. Hogerop enkele alleenstaande woningen onder meer nummer 52 van de jaren 1930 en nummer 54 gedateerd anno 1928.

• GOEMINNE L. - DE BEL R., Kruishoutem In oude prentkaarten 1900-1940, Kruishoutem, s.d., p. 60-62.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen