Beekstraat

Beschrijving

Lange landelijke straat die samen met de Moerdijkbeek de grens vormt tussen Koekelare en Moere. Tracé als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). De grens tussen beide gemeentes is blijkens de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) opgeschoven. Op Ferrariskaart aanduiding van molen ter hoogte van de Molenkotstraat, op Atlas niet meer aangeduid. Kasteelpark van Moere (cf. nr. 4), voorts landelijke bebouwing kleine arbeidershuisje en verbouwde voormalige stokerij (eind 19de eeuw, stopgezet na de Eerste Wereldoorlog, nr. 1/ Mosselstraat).