Heyvaertlaan

Beschrijving

Rechte verbindingsstraat tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de Tempelhofstraat, loopt parallel met de voormalige spoorlijn Torhout-Oostende (1867-1967), ten oosten ervan. Naamgeving naar burgemeester T.-F. Heyvaert (1803-1873). Station afgebroken in 1993-1994, op deze plaats momenteel gemeentehuis van 1995 (Heyvaertlaan z.nr.). Op deze plaats is het voormalige spoor afgezoomd door grote beuken.

Aaneengesloten lintbebouwing met burgerhuizen uit de jaren 1920-1930. Breedhuizen van twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. Lichte art-deco-inslag merkbaar in de erkers, het verzorgde metselwerk en het meestal bewaarde houtwerk.