Geografisch thema

Limburg an der Lahnpark

ID
5321
URI
https://id.erfgoed.net/themas/5321

Beschrijving

Park rond de O.L.V.-kerk, gelegen tussen de Kapellestraat (noord en oost) en de Mariastraat (zuid), reikende tot aan de parkeerplaats van het Stadhuis. Aangelegd in 1979-1980 op de plaats van het oude kerkhof, dat ca. 1977 verplaatst is naar een terrein tussen de Goesmansweg en het Luitenant Verstraeteplein (Cottemwijk). Naam verwijst naar de Duitse stad Limburg an der Lahn; Oudenburg verbroedert in 1970 met Dietkirch, dat later met Limburg an der Lahn fusioneert.

Park met grasperken, bomen en kronkelige paadjes, aan noord- en oostzijde nog omheind met arduinen pijlers; een deel van de pijlers wordt verkocht, cf. Spikkelboorstraat. In het park zijn verschillende monumenten opgesteld.

Meulemeester J.L., Wandelen van verleden naar heden in Oudenburgse parken, (Groenkontakt, XVIII, 3, mei 1992, p. 28-29.)


Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

 • Omvat
  Bronzen maquette

 • Omvat
  Gedenkteken

 • Omvat
  Gedenkteken voor medepastoor Jozef Goemaere

 • Omvat
  Gedenkzuil

 • Is deel van
  Oudenburg


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Limburg an der Lahnpark [online] https://id.erfgoed.net/themas/5321 (Geraadpleegd op )