Prinsenlaan

Beschrijving

Rechte laan tussen de Koning Albert I-laan en de J. de Troozlaan. Tracé vermoedelijk teruggaand op oudere landweg (zie 19de-eeuwse kaarten van het Militair Cartografisch Instituut). Burgerhuizen en tevens kleine appartementen uit de jaren 1920-1930-1940 met voorlanden. Twee à vier bouwlagen, soms boven keldergarage. Panden uit de jaren 1930-1940 overwegend met parementen van (gele) sierbaksteen en gevelbrede erkers bijvoorbeeld nummers 23 en 32, nummer 48 als voorbeeld van een vroeg appartementsgebouw.

• BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 142-143.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise