Geografisch thema

Zevekoteheirweg

ID: 5366   URI: https://id.erfgoed.net/themas/5366

Beschrijving

Als huidig tracé reeds gedeeltelijk aangegeven op het "Plan der Stede en Graefschap van Ghistel, getrokken uit den ommelooper gemaekt in 1678", iets ten noorden van "Het Stede Fosseyt". Het westelijk gedeelte met lintbebouwing vanaf het laatste kwart van de 20ste eeuw, bewaarde dieperin gelegen verbouwde boerenarbeidershuizen. Op de hoek met de Mosselstraat, gekoppelde huizen uit de jaren 1920, gebouwd door de bouwmaatschappij "eigen Haard".

VRIENDEN VAN HET SINT-GODELIEVEMUSEUM, Et in Flandris de eclessia Gestella, En in Vlaanderen over de kerk van Gistel, Gistel, 1994, p. 157.


Bron     : Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Gistel, Deelgemeenten Moere, Snaaskerke en Zevekote, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL3, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Omvat
    Boerenarbeidershuis

  • Omvat
    Kasteel Montjoie

  • Is deel van
    Gistel

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Zevekoteheirweg [online] https://id.erfgoed.net/themas/5366 (Geraadpleegd op 16-01-2021)