Westkerksestraat (Roksem)

Zie ook Oudenburg en Westkerke

Rechte straat tussen de Zuidpoort in Oudenburg (cf. Hoogstraat) en het kruispunt met de Brugsesteenweg in Westkerke. Ca. 1845 getrokken deels op en deels ter vervanging van de middeleeuwse straat tussen de twee dorpskernen (opeenvolging van de huidige Redinnestraat, Oude Gistelweg en Vervlotenweg). Loopt maar een klein stukje op Roksems grondgebied, namelijk van het kruispunt met de Nieuwstraat ten noorden tot halverwege het deel ten zuiden van de autoweg A 18 Brussel-Nieuwpoort, hierover aangelegd ca. 1980. Tot 1977 "Steenweg op Oudenburg" genaamd. Losse bebouwing vanaf begin 19de eeuw. Nu overwegend vrijstaande 20ste-eeuwse bebouwing ten noorden van de autoweg; zuidelijk deel gr.m. onbebouwd.

Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).