Geografisch thema

L. Nuytemanslaan

ID
5438
URI
https://id.erfgoed.net/themas/5438

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen den Prinsen- en de Astridlaan. Naamgeving naar L. Nuytemans (1884-1945), de vroegere uitbater van "Hotel Continental" op de Zeedijk en voormalig burgemeester. De aaneengesloten bebouwing met vooral (kleine) appartementsbouw van drie à vier bouwlagen onder plat dak valt vooral te situeren vanaf de jaren 1960, zie de aanleg van een "Oostkwartier" in het oosten van de stad, met een hoge bevolkingsconcentratie. Parementen van geglazuurde sierbaksteen onder meer nummer 1. Nummer 30 woning uit de jaren 1970 met geprononceerd bakstenen parement en beglaasde raekemdaken. Gelijkaardige bebouwing aan de Astridlaan (zie boven) en de A. Pauwelslaan.

  • BILE E., De straatnamen van Blankenberge, oorsprong en betekenis, Blankenberge, 1988, p. 126.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: L. Nuytemanslaan [online] https://id.erfgoed.net/themas/5438 (Geraadpleegd op )