Breendonk-Dorp

Beschrijving

Dorpskern met naast doorsnee-lintbebouwing, inplanting van nummer 58: brouwerij Moortgat en ertegenover gelegen villa nummer 65; voormalig gemeentehuis (nummer 77/Beenhouwerstraat), pastorie (nummer 90); kerk en neotraditioneel klooster (nummer 92) met schoolvleugel aan de straat; nagenoeg alle opgetrokken of herbouwd na de Eerste Wereldoorlog. Ten oosten van de kerk: kerkhof met centraal calvarie als grafmonument van de graven de Buisseret Steenbecque de Blarenghien. Vóór de kerk: Heilig Hartbeeld, ingehuldigd in 1936, gesigneerd C. Colruyt.

Auteurs: Steyaert, Rita