Heerle (Meerle)

Beschrijving

Doorkruist het zogenaamde oude gehucht ten zuidoosten van het dorpscentrum; volgens G. Muësen afgeleid van het Germaanse "haru" en "lauha" wat verwijst naar een bosje op een zandige heuvelrug; tijdens de middeleeuwen liep de grens tussen de dorpen Baarle en Meerle dwars door Heerle. Sterk vertakte straat, zet zich voort op grondgebied Minderhout; zeer open landelijke omgeving.

• MUËSEN G., Meerle en het land van Hoogstraten in de Middeleeuwen, in Jaarboek van Koninklijk Hoogstraatse Oudheidkundige Kring, LI, 1996, p. 15.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle