Coolhemstraat

Beschrijving

Gelegen te Kalfort tussen Kalfortdorp en Moerplas. Genoemd naar het "Hof van Coolhem". Vlak bij het centrum van Kalfort, op de hoek met de Coolhemveldstraat: rest van het "Oud kerkhof", namelijk grafmonument van de familie Van den Wiele, eigenaar van het "Hof van Coolhem", die vanaf de jaren 1870 de befaamde "asperges de Calfort" invoerde in de streek.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita