Klinketstraat

Beschrijving

Maakt deel uit van de hoofdas Langenberg-Worteldorp-Klinketstraat die het dorp van het zuidoosten naar het noordwesten doorsnijdt, zie de Vander Maelenkaart (circa 1854), loopt in eerst genoemde richting naar Turnhout, in laatst genoemde richting naar Hoogstraten. Een gedeelte van de straat valt samen met de grens met Hoogstraten.

Nummer 6 een bakstenen schuur onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met centraal een rislietvormende poorttravee met trapgeveltje; rechthoekig houten poorten onder ijzeren latei.

Op de splitsing Klinketstraat/Worteldorp (richting Poeleinde) een oorlogsmonument van het tweede kwart van de 20ste eeuw: arduinen obelisk op vierkante sokkel met opschriften, geplaatst op een als bloembak uitgewerkte cirkelvormige basis van kasseien, afgesloten met korte pijlers waartussen buisleuning.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Sadeleer, Sibylle