Fraikinstraat

Beschrijving

Licht gebogen straat in het verlengde van Hofkwartier, tussen Augustijnenlaan en Nederrij. Heterogene lintbebouwing met rijhuizen vanaf de 19de eeuw; lijstgevels van twee of drie bouwlagen, vaak met aangepaste begane grond (nummers 27, 49, 59). Nummers 37-39: art-deco-getinte enkelhuizen opgetrokken in spiegelbeeld naar ontwerp van A. Verbuecken van 1931-1932. Nummer 53 met eenvoudige, dubbele winkelpui met centrale ingang. Nummer 69 naar ontwerp van J.B. Van Bouchout van 1926 met centrale erker en reliëf met voorstelling van een hert.

• Stadsarchief Herentals, Bouwaanvragen, 1.778.511, 1926, 1931 en 1932.

Auteurs: Steyaert, Rita