Lierseweg

Beschrijving

Drukke beboomde verkeersader vertrekkend aan de Zandpoort, heterogene lintbebouwing vanaf het eerste kwart van de 20ste eeuw, onder meer met art-nouveau- en art-deco-reminiscenties, nummer 86 in cottagestijl gesigneerd J. De Wit met bouwaanvraag van 1931. Nummer 108 met licht afwijkende bouwaanvraag van 1926 naar ontwerp van J. Van den Plas. Nummer 110 naar ontwerp van J. Van Grieken van 1936. Nummer 116: vrijstaand hoekhuis met markante erkers naar ontwerp van E. Van Ouytsel van 1933.

• Stadsarchief Herentals, Bouwaanvragen 1.778.511, 1926, 1931, 1933II en 1936.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita