Overheide

Beschrijving

Groot landbouwgehucht in het zuidwesten van Puurs, tussen de Hof ten Berglaan en Meir, aan de "stenen brug" over De Vliet op de grensscheiding met Oppuurs; aansluitend bij Liezele waar het gebied voor de fusie Kimpelberg heette. Naamgeving als heide "over" de Puurse heide, grenzend aan de oude heidegebieden "Liezeleheide" en "Achterheide". Op de Poppkaart vermeld als Brandstraat.

• Sprokkels, Davidsfonds Puurs, 1994, nummer 4, p. 11.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita