Watertorenstraat

Beschrijving

Behorend tot de Olense Cité, zie ook Leemanslaan. Noordzijde van de straat ingenomen door de diverse 20ste-eeuwse fabrieksgebouwen met onder meer schouwen, bedrijfshallen, kantoren en een watertoren met open voet van 1926.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Op de terreinen van Umicore is aan straatzijde ter hoogte van de Kerkstraat een monument voor de gesneuvelde personeelsleden van beide wereldoorlogen opgericht. De gedenkplaten, gegoten door de Compagnie des Bronzes Bruxelles, vermelden de militaire, politieke en burgerlijke slachtoffers van de afdelingen Biraco en Rafolen. Achter het monument bevindt zich nog een grenspaal.