Boonhof

Beschrijving

Zijstraat van de Larendries. Wellicht fungeerde het Boonhof, als moestuin van het "Reyseghem Hof", in vroegere tijden de grootste hofstede te Sint-Amands, bestaande uit een omwalde hoeve en verschillende velden, gelegen ten zuiden van de "Herbaene".

De toegang tot het domein vertrekt van een driehoekig plein ter hoogte van de huidige Larendries. Op het einde van de Boonhofstraat, die naar het centrum van het oude domein voert, staat een kapel.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle