Graaf van Hoornestraat

Beschrijving

Leidt van het centrum, over de Poekebeek, naar Poesele. Aanleg van steenweg in 1857. Het belangrijkste element in het straatbeeld was destijds ongetwijfeld het omgrachte "hospice", in de 19de eeuw gebouwd op de plaats van de oude pastorie, waar nu de nieuwe gebouwen van het "Rustoord Ter Leenen" staan, niet ver van de stelplaats der buurtspoorwegen.

Bron: LANCLUS K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen