Zogenaamd naar het toponiem Goed te Kerrebroek, gesitueerd op de grens met Meigem. Op de splitsing van de straat naar Poesele, staat een wegkruis met knielbank, geflankeerd door linden en met opschrift "dank voor de vrede Vos - B. Vos". In deze lange straat bevonden zich eertijds verschillende kleine landelijke nijverheden, onder meer een ameldonkmakerij, een boekweitmolen en in de directe omgeving bevonden zich nog twee windmolens (Meigemstraat). De zuivelfabriek Sint-Mauritius (nummer 54), opgericht in 1914 in een gebouw op de Markt, bouwde in de jaren 1930 op Kerrebroek een nieuw industrieel complex. Nummer 33, Houthandel ondergebracht in een typerende houtbouw.
Bron: LANCLUS K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Lanclus, Kathleen Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
Bij de gemeentelijke fusie van 1 januari 2019 werd een deel van Kerrebroek hernummerd, terwijl een ander deel van het lange tracé werd hernoemd tot Udale en Poelare.