Baaigemstraat (Baaigem)

Beschrijving

Vroegere Kerkstraat, thans Baaigemstraat genoemd als verlengde van de Baaigemstraat op Gavers grondgebied. Doorsnijdt de gemeente van west naar oost tot de Hundelgemsesteenweg met ongeveer halverwege het dorpscentrum ontstaan rondom de Sint-Bavokerk. Verder een verspreide bebouwing onder meer met enkele in U-vorm ingeplante hoevetjes met oude kern doch aangepaste voorgevels: nummer 318, met jaaranker 1841 in rechter zijpuntgevel en nummer 363, met jaaranker 1715 in voorpuntgevel met muurvlechtingen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke