Steenvoordestraat

Beschrijving

Oud straattracé vanaf het dorpsplein zuid- tot zuidoostwaarts verlopend tot aan de gemeentegrens met Wetteren. In het begin van de straat overweegt een aaneengesloten bebouwing met nogal wet nieuw- en vernieuwbouw. Daartussen bleef wel een assortiment overeind van min of meer goed bewaarde 19de-eeuwse dorpshuizen: variërend van bescheiden rijhuizen van anderhalve bouwlaag met gevelberaping en bepleisterde platte banden, tot ruimere burgerhuizen van één of twee bouwlagen waaronder een paar met bijbehorende bloemisterij. In hetzelfde straatgedeelte zijn enkele openbare instellingen gelegen (school, hospice van het O.C.M.W., bibliotheek). Voorbij de kapel op de hoek met de Kruisstraat en het daarachter liggende nieuwe kerkhof van Heusden telt de meer uitgesproken landelijke bebouwing nog enkele boerderijen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke