Veerdreef

Beschrijving

Van Heusdendorp leidend tot het vroegere Scheldeveer naar Melle en voorheen "Pontweg" geheten. Veerpont in 1869 vervangen door een draaibrug; na vernieling in de Tweede Wereldoorlog vervangen door een houten noodbrug die werd afgebroken nadat wet verderop een nieuwe vaste brug was gebouwd (1959). In 1986 rooiing van de oude lindebomen die de dreef aan weerszij flankeerden naar aanleiding van verbredingswerken aan de straat. Na toevoeging van een nieuwe rijstrook met fiets- en voetpad: aanplanting van drie rijen Jonge lindebomen. Op de oude bruggehoofden van de eerste Scheldebrug werd in 1987 een ijzeren noodbrug aangebracht van het type Baileybrug uit de Tweede Wereldoorlog, in afwachting van herstellingswerken aan de nieuwe Scheldebrug.

• DE BAERE M., Heusden in woord en beeld, Heule, 1973.

Auteurs: Verbeeck, Mieke