Blokstraat

Beschrijving

Vroeger eveneens Boechoutestraat, met bochtig tracé, op de zuidelijke grens van de kouter en de beek die de grens vormt met Dikkele. Zeer oude bebouwing, thans volledig verdwenen zoals het "Hof te Spiegele" op de hoek met de vroegere Spiegelstraat, of aangepast zoals de gesloten hoeven gegroepeerd in een knik van de straat (nummers 5 tot 9), op 17de-eeuwse kaarten aangeduid als "Stede te Crabbys" en de zogenaamde "proosdij" op de grens met Velzeke.

Links van de straat, bakstenen veldkapelletje met Mariabeeld in getraliede rondboognis, met initialen A.M. in boogveld.

• Rijksarchief Gent, Fonds Gavere, nummer 343.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke