Kaai

Beschrijving

Oude Scheldekaai met aanlegsteiger en veer naar linkeroever. Recent heraangelegd als een soort wandelterras, met in het midden, levensgroot bronzen beeld van Emile Verhaeren, 1985, door Leopold Van Esbroeck.

Aan noordzijde aansluitend bij de weg naar het E. Verhaerengraf, aan de zuidzijde bij de wandeldijk tussen Schelde en schorren; hier bevindt zich het metalen beeldhouwwerk "De Veerman" door Mark Macken, 1966, naar het gedicht van Verhaeren "Le Passeur d'Eau". L-vormige bebouwing aan zuid- en oostzijde (zie Kerkstraat).

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet