Binnendijkstraat

Beschrijving

Straat in de noordoostelijke lus, gelegen langs de Oude Schelde. Vrij schaarse en kleinschalige bebouwing, bestaande uit veelal aangepaste polderhuisjes uit de tweede helft van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw, onder meer nummers 8-9 van circa 1853, nummer 12 van circa 1867, nummer 17 van circa 1860, nummer 20 van circa 1903..., naast enkele woonstalhuisjes, onder meer nummers 29, 55. Bij nummer 30 bleef het volume van een mogelijk 18de-eeuwse schuur bewaard, een tweebeukige bakstenen langsschuur van vijf traveeën, deels geritmeerd door lisenen, onder schilddak (nok parallel aan straat, golfplaat).

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Bornem/Weert, schetsen 1853/13 (nummers 8-9), 1860/1 (nummer 17), 1867/7 (nummer 12), 1903/2 (nummer 20).