Stationsstraat

Beschrijving

Onderdeel van de oude verkeersader Dendermonde-Oudenaarde en belangrijke verbindingsstraat die tevens deel uit maakt van het eigenlijk dorpscentrum: leidend van het marktplein naar het station. Voornamelijk ter hoogte van de spoorlijn dominerende en vrij gesloten lintbebouwing. Oorspronkelijk overwegend samengesteld uit vrij eenvormige rijhuizen van anderhalve of twee bouwlaggen uit de tweede helft van de 19de eeuw met bakstenen, beraapte en/of bepleisterde lijstgevels. Thans veelal gemoderniseerde woningen met nieuw gevelparement.

Bron: BOGAERT C. & VERBEECK M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke