Schave (Zeveren)

Beschrijving

Vroegere Molenstraat naar de houten korenwindmolen op de hoek met de Kouterstraat, reeds vermeld in het landboek van 1661 en eigendom van de heerlijkheid Ter Vaalt. De molen verdween circa 1900, het molenaarshuis werd recent vernieuwd.

p>Vrij rechte zuid-noord-lopende straat, in het verlengde van de Schave in Deinze, van de Zeverenbeek tot de grens met Meigem. Nog landelijke straat met een vrij oorspronkelijke bebouwing met enkele belangrijke hoeven.

• Inventaris van de wind - en watermolens in de provincie Oostvlaanderen, in Kultureel Jaarboek voor de Provincie Oostvlaanderen, 1961, Tweede band, XV, Gent, 1962, p. 185-186.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen