Ommegangstraat (Petegem-aan-de-Leie)

Beschrijving

Grensstraat met Deinze waarbij de zuidzijde (pare nummers), achteraan begrensd door de spoorlijn Gent-Kortrijk, tot het grondgebied Petegem behoorde. Begin van de straat bebouwd met rijhuizen met twee bouwlagen met bakstenen (onder meer vernieuwde) of beraapte parementen uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw. Het einde van de straat is volledig ingenomen door fabrieksgebouwen.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen