H. De Blockplein

Beschrijving

Vroeger kerkplein. Driehoekig pleintje voor de oude, thans met uitzondering van de toren gesloopte Sint-Amanduskerk met omringend en ommuurd kerkhof met ijzeren toegangshek in de zuidwestelijke hoek.

Klein arduinen monument met bronzen reliëf, opgericht ter nagedachtenis voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog door A. Van Parijs, nadien ook voor gesneuveld en van de Tweede Wereldoorlog.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het H. De Blockplein bestaat niet langer onder deze benaming en maakt momenteel deel uit van de Noël Schoorensstraat.

Auteurs : Kennes, Hilde