Bosstraat

Beschrijving

Rechte straat van de Koperstraat tot de Buizenbergstraat, grenzend aan de golf, doorheen het bos tussen de Brakel- en Buizenberg. Bebouwing met luxueuze villa's in een overwegend landelijke stijl en omgeven door grote boomrijke tuinen, voornamelijk tussen de Eikeldreef en Buizenbergstraat. Het begin van de straat is recenter en in kleinere kavels verkaveld. Enkele villa's zijn naar ontwerp van bekende architecten: nummer 42 op de hekpijler gesigneerd en gedateerd Vervalcke, 1933, nummer 44 zogenaamd "Sonnevanck" gebouwd in 1936 voor beeldhouwer De Cock naar ontwerp van J. Lippens in een voor hem typische zakelijke stijl, nummer 55 van 1951 naar ontwerp van F. Coppieters, nummer 57 van 1957 en gesigneerd P. Robiëtte.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen