Geografisch thema

Museumlaan

ID
5977
URI
https://id.erfgoed.net/themas/5977

Beschrijving

Nieuwe straat in de wijk Bachten Berge ten noorden van de Philip de Denterghemlaan, verkaveld voor villabouw in de jaren 1960. Heden zijn hier twee musea gevestigd. De Stichting Mevrouw Jules Dhondt-Dhaenens (nummer 14) is een modern-functionele constructie gebouwd in 1967 door architect E. Van Biervliet met witgeschilderde gevels met verticaliserende muurvlakken; twee tentoonstellingsruimten waartussen inkomhal en dienstkamers: links één grote ruimte met smalle hoge vensters en rechts een naar buiten toe gesloten ruimte voor de collectie van het museum en gericht naar de binnenpatio. Het Museum L. De Smet (nummer 18), gebouwd in 1969 naar ontwerp van architect J.A. Van Quaethem (Oostrozebeke), is eerder opgevat als een moderne landelijke woning onder plat dak met bijhorend atelier.


Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 1991


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Museumlaan [online] https://id.erfgoed.net/themas/5977 (Geraadpleegd op 26-02-2021)