Peper-Los

Beschrijving

Landelijke weg met nog enkele boerderijtjes, onder meer nummer 4 en 8 met losse bestanddelen en typisch 19de-eeuws voorkomen, gewitte gevels op gepikte plint en getoogde vensters met luiken. De geel-zwart gestreepte beschildering bij nummer 4, opgeknapt tot landhuis, verwijst nog naar de afhankelijkheid van het kasteel.

Bron     : Bogaert C. & Lanclus K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen