Parijsestraat

Beschrijving

Vroegere Kwadestraat. Noord-zuid-lopende straat vanaf het kruispunt met Nieuwstraat en parochiekerk tot de Karrewegstraat, de grensstraat met Nazareth. Landelijke straat met verschillende oude hoeven waaronder het Oud en Nieuw Goed te Parijs (zie straatnaam). Begin van de straat doorsneden door spoorweg Gent-Kortrijk (1839). Stationsgebouw van circa 1860, verdwenen. Verderop voorheen zogenaamd "Kasteel van Astene" gesloopt in 1981. Behouden park met thans ontspannings- en vormingsoord zogenaamd "De Ceder". Tegenover de ingang, brede lindendreef, zogenaamd "Kasteeldreef" naar het "Goed te Gampelaere".

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen