Udale

Beschrijving

Zogenaamd naar de vroegere herberg zogenaamd "De Spoele", als enige herberg van de gemeente vermeld in de lijst van herbergen van 1788. Een deel van de voormalige Tieltse heerbaan naar Nevele.

• DE POTTER F.-BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost-Vlaanderen,,reeks I, deel 4, Gent, 1864-70, p. 4.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De Spoelstraat in Deinze werd bij de gemeentelijke fusie van 1 januari 2019 met Nevele gedeeltelijk bij de bestaande Spoelstraat en Kerrebroek op het grondgebied van deelgemeente Nevele gevoegd, terwijl een deel werd hernoemd tot Udale.

Auteurs : Verhelst, Julie